torstai 24. maaliskuuta 2016

Ohje lapsen hempeisiin sukkiin




Neuloin ensi talvea silmällä pitäen sukat n. 1-2-vuotiaalle. Jalan koko näissä on suunnilleen 22-23. Olen aivan ihastunut Muita ihania -blogin pilven reunalla -kuvioon, jota olen käyttänyt aiemmin parissa pipossa ja nyt se pääsi myös näihin sukkiin! Tästä linkistä pääset näkemään tuon kuvion alkuperäisen ohjeen, niin en sitä erikseen tähän laita.

Jos haluat tehdä sukat isompina tai pienempinä kuin tässä ohjeessa, kuvio on aina 8 silmukkaa, joten kokonaissilmukkamäärä tulee olla kahdeksalla jaollinen. Muuten saat muokattua sukan kokoa langan paksuutta ja puikkojen kokoa muuttamalla.


Ohje hempeisiin sukkiin:

Lanka: Novita Wool (neljää eri väriä)
Puikot: 3 ja 4 (isommat kirjoneuletta varten)

Luo 40 silmukkaa. Aloita resori 1 oikein kiertäen, 1 nurin -joustinneuleella ja neulo yhteensä 10 kerrosta. Vaihda isommat puikot.

Neulo kolme kerrosta sileää neuletta, minkä jälkeen aloita kuvio vihreällä ja harmaalla langalla. Toista kuvio viisi kertaa yhdellä kerroksella. Kun olet neulonut kaikki kuvioneuleen neljä kerrosta jatka kolme kolme kerrosta sileää harmaalla. Aloita sitten uusi kuvio turkoosilla. Jatka samalla tavalla ja vaihda seuraavaan kuvioon harmaa lanka.

Kun olet seuraavan kerran neulonut kolme sileää kerrosta harmaalla, vaihda pienemmät puikot ja tee nilkkaresori joustinneuleella (1 oikein kiertäen, 1 nurin) yhteensä 8 kerrosta.

Neulo sitten kantapää vihreällä. Neulo 1. puikon silmukat 4. puikolle ja neulo 20 kerrosta vahvennettua neuletta (oikealla: 1s neulomatta nosta puikolle, 1s oikein; nurjalla: kaikki nurin). Tee kantapään kavennukset niin, että keskelle jää 8 silmukkaa. Poimi sitten kantalapun molemmilta reunoilta 11 silmukkaa puikoille 1 ja 4.

Vaihda violetti lanka. Neulo poimitut silmukat kieräen oikein ja neulo kaikilla muillakin silmukoilla sileää neuletta. Aloita kiilakavennukset 1. puikon lopussa (neulo 2s oikein yhteen) ja 4. puikon alussa (nosta 1s neulomatta, neulo 1s oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli). Neulo kaksi välikerrosta, jonka jälkeen tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 10 silmukkaa.

Kullakin värillä neulotaan aina seitsemän kerrosta, jonka jälkeen vaihda lankaa. Kärkikavennukset aloitin, kun olin neulonut kahdeksan kerrosta vihreällä. (Tässä sukan pituutta saa muokattua lisäämällä/ vähentämällä kerroksia.)

Tee kärkikavennukset joka puikolla (1. ja 3. puikon lopussa ja 2. ja 4. puikon alussa) joka kerros kuten kiilakavennukset. Neulo kuitenkin viimeinen (1. ja 3. puikko) tai ensimmäinen (2. ja 4. puikko) silmukka aina oikein, jotta kavennusten reunasta tulee leveä ja siisti. Kun jäljellä on kahdeksan silmukkaa katkaise lanka ja päättele.



Nämä käyttämäni Wool-langat löytyivät lankavarastojen kätköistä ja taitavat kaikki olla vanhaa tuotantoa, joten niitä ei ainakaan kovin helposti kaupasta löydä.
Luovuus siis valloilleen ja muita kivoja väriyhdistelmiä metsästämään! Näistäkään sukista ei pitänyt tulla ihan tämän väriset, mutta aina ne suunnitellut visiot ei toteutettuina olekaan niin toimivia!

Jos joku näitä innostuu neulomaan, laittakaa linkkiä kuvaan kommenttiboksiin tai instagramin kautta infoa niin ihastellaan yhdessä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti